אקסקל » חדשות » קהילה קווקזית » ההיסטוריה והתרבות של יהודי קווקז » מתכוני מאכלים מסורתיים של יהודי קווקז


מתכוני מאכלים מסורתיים של יהודי קווקז


בימי הקיץ נעשו הבישולים בחצרות ובימי החורף בתוך הבית. בתקרת הגג הייתה ארובה ממנה יצאו העשן והריחות שנדפו מהבישולים השונים.

חומרי הבעירה היו מעצים וזרדים שאספו היהודים בסביבתם. הלחם נאפה בתנור מיוחד ודמה לפיתות עגולות וגדולות, מרוחות מבחוץ בביצה ועליהן מפזרים גם שומשומים. לחם זה נשאר לתקופה ארוכה. התפריט נקבע מראש ושונה מדי יום. נלמדו מאכלים גם מהשכנים.

בהתאם לסוג האוכל היו כלי מאכל מיוחדים; עשויים מחרס, פח או זכוכית. סכו"ם מעץ היה למרקים ומאכלים מהבילים ביותר. בדרך כלל הם יצרו את המזון בעצמם; ירקות, פירות וגם הבשר והעופות. הם אספו ביערות הסמוכים מיני מזונות; פטריות ועלי ירקות. את השאר קנו בשווקים. כמעט תמיד היו להם מזונות משומרים ומעושנים ששמרו במחסנים המיועדים לכך. אלה שגרו ליד האגמים והים (ואלה אמנם היו הרוב), שימרו גם דגים מכל הסוגים. נרקחו ריבות מכל מין אפשרי, בפרט מ "דומבול" (אפרסק קטן ירוק וחמוץ

Оставить комментарий пользователям Вконтакте и Facebook


22-05-2014, 11:00

Информация
לקוחות בקבוצהГости, לא ניתן להשאיר תגובות בחדשות.

קטגוריות

חדשות קהילה קווקזית

לוח שנה

«    יולי 2014    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31